Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Saturday, May 31, 2008

AMK Perlis tak terjejas dengan kemasukan bekas ketua ke dalam Umno

Kenyataan Media Angkatan Muda KeADILan Perlis
KANGAR - Saya sebagai mewakili barisan AJK Angkatan Muda KeADILan Negeri Perlis serta ahli dan aktivis AMK di seluruh negeri Perlis ingin menegaskan bahawa kemasukan Ahmad Daud Che Abdul Ghani, bekas Ketua AMK Negeri ke dalam Umno tidak memberi sebarang kesan kepada perkembangan positif pergerakan AMK di negeri ini.

Bahkan tiada seorang pun di kalangan ahli AMK di Perlis yang turut mengikut jejak langkah beliau memandangkan ketika beliau diberi tanggungjawab sebagai Ketua AMK Perlis sehingga tahun 2004 pun, beliau gagal membentuk jawatankuasa AMK Negeri Perlis. Dengan kata lain, beliau tidak mempunyai pengikut!

AMK Negeri sedang menerima kemasukan ramai ahli baru sejak pilihanraya umum 8 Mac yang lepas di mana keahliannya merangkumi ketiga-tiga bahagian di Perlis dan terdiri daripada pelbagai kaum termasuk Melayu, Cina, India dan keturunan Thai.

Di samping itu, Daud juga telah lama meninggalkan KeADILan kerana mengikut Ezam Mohd Nor dan dengan itu kami mengucapkan semoga beliau berjaya dalam Umno yang semakin nazak sekarang.

Sekian, terima kasih.

"HARAPAN BARU UNTUK PERLIS"

(ZAMRI SAPAR)
Ketua AMK Negeri Perlis

No comments: