Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Wednesday, November 12, 2008

Radzi dilantik Penasihat Khas MB Perlis

Terkini, Bernama melaporkan Bekas Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad telah dilantik sebagai penasihat khas Menteri Besar Perlis.

Radzi, yang juga Anggota Parlimen Kangar, memulakan tugas itu Rabu dengan menghadiri persidangan Dewan Undangan Negeri Perlis.

Ketika ditemui di pejabat Menteri Besar hari ini, beliau bagaimanapun enggan menghuraikan tugas yang diberikan kepadanya sebagai penasihat khas.

Mengenai satu perkara lain, Radzi yang juga bekas Setiausaha Agung Umno, melahirkan rasa bimbang ramai anggota Umno belum menjelaskan yuran tahunan mereka kerana asyik berkempen pada pemilihan cawangan dan bahagian baru-baru ini.

Katanya ibu pejabat Umno belum mengeluarkan arahan tentang yuran yang sepatutnya dibayar sebelum 31 Dis ini.

"Saya terpanggil untuk melahirkan kebimbangan ini kerana tahun 2008 kian sampai ke penghujungnya dan ahli Umno tanpa yuran tidak boleh menyertai mesyuarat," katanya.
Umno mempunyai lebih 3.2 juta ahli di kira-kira 20,000 cawangan.
-----------------

Komen Peghelihla:
1. Eh gambar tu... sorang penasihat MB Perlis... Sorang lagi penasihat NCER utk PM... Nasib orang tak berjawatan le gamaknya...
2. Umno tak bayar yuran? Biar le .... depa parti kaya raya... duit politik wang banyak takkan tak boleh tampung yuran ahli kot?

No comments: