Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Wednesday, August 19, 2009

Umno dah lama jadi pengkhianat bangsa dan agama

Umno/BN dah lama jadi pengkhianat bangsa Melayu dan Islam, kata aktivis politik veteran, Wan Khazim Wan Din.

Dalam pertemuan di rumahnya di Kampung Bawah Bukit, Chuping baru-baru ini, Pak Wan menyebut beberapa pengkhianatan yang dibuat oleh Umno/BN:

1. Dari awal kemerdekaan Malaya lagi pemimpin Umno dah khianat iaitu dengan menyerahkan Singapura untuk menjadi sebuah negara yang bebas. Kesannya, orang Melayu Singapura kini sudah hilang identiti. (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat).

2. Bila Khir Johari hapuskan tulisan Jawi. Kesannya hingga kini anak-anak Melayu bukan saja buta jawi malahan buta AL-Quran. Natijahnya, bila buta Al-Quran, buta agama, pelbagai penyakit sosial menular di dalam masyarakat. (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

3. Umno kata Anwar Ibrahim pengkhianat bangsa dan agama? Siapa yang hapuskan bantuan Sekolah Agama Rakyat? (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

4. Buat pertandingan al-Quran... Siapa yang mula? Dari mana datang nasnya ? (Pak Wan cabar siapa-siapa yang boleh bawa nas). Bila orang masuk pertandingan, nawaitu dia nak menang dan dapat hadiah... bukankah al-Quran itu udang-undang Allah.. Umno ajar permainkan undang-undang Allah..Kenapa undang-undang Malaysia (perlembagaan) tak dipertandingkan siapa yang boleh baca sedap???).. (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

5. Siapa yang bunuh guru agama di Memali? (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

6. Di kampung-kampung berlaku diskriminasi pengagihan peruntukan kerajaan. Contoh: Jalan mini tar... rumah orang Umno dapat, rumah orang PAS tak dapat.... Orang PAS jumpa JKKK Umno minta sign untuk bantuan buku teks anak sekolah, JKKK tak mau sign... (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat).

7. Peruntukan PPRT diselewengkan...Siapa yang bertanggungjawa dan kenapa tidak dibicarakan? (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat).

8. Raja-raja Melayu adalah penaung dan pelindung agama... Siapakah yang bertanggungjawab menarik balik imuniti Raja-raja? Lepas tu buat macam-macam pendedahan dan mengeji raja-raja.. (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

9. Sebut Yahudi...orang Malayu benci!!! Tapi Najib dan Zahid Hamidi pergi jumpa pemimpin Israel.... (Kata Pak Wan: Siapa yang buat? Pemimpin Umno!!! Kenapa jadi begini? Sebab ahli-ahli Umno tak pernah membantah apa yang pemimpin depa buat)

Akhir sekali, menyentuh tentang isu mengatakan Anwar Ibrahim pengkhianat, kata Pak Wan Khazim: "Saya nak tanya Anwar, kalaulah sekumpulan anjing sedang menyalak, apa yang dia nak buat?

No comments: