Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Monday, November 08, 2010

Sukarelawan Amal Banjir DPP Perlis bersihkan Masjid Alwi

KANGAR - Dewan Pemuda PAS Perlis menubuhkan skuad Sukarelawan Amal Banjir untuk memberikan khidmat membantu membersihkan premis-premis yang ditenggelami air dalam banjir besar di Perlis baru-baru ini.

Tumpuan utama diberikan kepada premis awam seperti masjid, surau, dewan orang ramai serta rumah-rumah ibu tunggal yang uzur, warga emas dan orang kurang upaya.

Pada 7 November lalu, skuad ini yang terdiri daripada Jawatankuasa Pemuda PAS Perlis dan kawasan-kawasan dengan dibantu Jabatan Amal Perlis turut serta dalam gotong-royong membersihkan Masjid Alwi di sini.

Turut serta dalam gotong-royong ini Setiausaha Perhubungan PAS Perlis, Mohammed Syukri, ADUN Simpang Empat, Rus'sele Eizan dan sukarelawan Pemuda PAS Pulau Pinang diketuai Ustaz Yusni Mat Piah.


Ustaz Ya'akub mebersihkan lantai masjid Carpet masjid terpaksa dibuang

Bergambar dengan AJK Masjid dan DPP Pulau Pinang
Carpet masjid yang busuk dilonggokkan setempat
Sepakat membawa berkat
Geng Penang pun pulun... Jutaan Terima kasih untuk antum
Boss kita pulun....
Y.B. Bang Din turut serta
Cuci sampai bersih

Masjid Alwi yang terletak di tengah-tengah bandar Kangar ditenggelami air sehingga ke dalam dewan solat mulai 1 November lalu.

Antara kerja-kerja pembersihan yang dilakukan ialah membuang keseluruhan permadani masjid di dewan solat, membersihkan sampah sarap serta mencuci lantai supaya dapat digunakan untuk solat.

Sukarelawan Amal Banjir ini boleh dihubungi melalui talian: 019-5286924 (Amirul), 013-3007428
(Iqbal), 019-5157255 (Azmir) atau 013-2464620 (Nizuan).

No comments: