Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Thursday, November 11, 2010

Pimpinan PAS Pusat di Perlis tinjau keadaan banjir

KANGAR - Pimpinan PAS Pusat turut turun padang untuk mengikuti perkembangan bencana banjir yang melanda negeri Perlis.

Baru-baru ini, Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasrudin Hasan meluangkan masa untuk meninjau keadaan mangsa banjir yang masih berada di pusat pemindahan banjir serta kawasan sekitarnya.

Beliau sempat menzirahi mangsa banjir di pusat pemindahan banjir Sekolah Menengah Dato' Ali Ahmad, Sekolah Kebangsaan Panggau, Kampung Panggau dan Kampung Tok Kuning.

Jawatankuasa Pemuda PAS Perli diketuai Ustaz Ya'akub Abu Seman turut mengiringi beliau menziarahi kawasan terbabit.Sementara itu tiga orang Ahli Parlimen PAS diketuai Naib Presiden, Salahudin Ayub turut mengikuti perkembangan banjir di Perlis.

Beliau yang diiringi oleh Bendahari PAS, Dr MOhd Hatta Ramli dan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Ustaz Taib Azamudden Md Taib bergegas dari Parlimen untuk sampai ke Perlis pada 10 Noveber lalu.

Mereka mendengar taklimat oleh pimpinan PAS Perlis tentang perkembangan banjir di Perlis di samping usaha-usaha yang telah dijalankan oleh PAS Perlis untuk membantu mangsa semasa dan selepas bencana banjir melanda.

Dr Hatta kemudiannya menyampaikan sumbangan dari PAS Pusat bagi mengisi tabung mangsa banjir PAS Perlis.

No comments: