Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Wednesday, October 15, 2008

Bantahan Pemuda PAS : SMKPs mohon maaf

KANGAR - Susulan memorandum bantahan yang dikemukakan oleh Dewan Pemuda PAS Perlis (DPPPs) berkaitan penglibatan lapan orang pelajar Muslim Sekolah Menengah Kebangsaan Perlis (SMKPs) dalam perarakan Tokong Sayur, pihak sekolah berkenaan telah memohon maaf secara rasmi.

Pengetua SMKPs, Chuah Cheng Hooi telah menghantar surat permohonan maaf atas insiden yang berlaku kepada DPPPs dan salinan kepada Taunku Raja Muda Perlis selalu Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis, Menteri Besar Perlis dan Pengarah Jabatan Pelajaran Perlis. (lihat lampiran surat di bawah)
Jumaat lalu, DPPPs mengemukakan memorandum bantahan ke atas insiden yang berlaku kepada Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Perlis, Pengetua SMKPs, Exco Agama Islam, Jawatankuasa Hadhari dan Pembangunan As-Sunnah Negeri Perlis dan Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis. Baca di sini

Selain itu, Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin juga telah mengeluarkan surat bantahan kepada Pengarah Jabatan Pelajaran Perlis berkaitan perkara yang sama.

No comments: