Alamat Baru Kami

Alamat Baru Kami

Klik di FOTO

Friday, January 21, 2011

ADUN Merlimau meninggal dunia

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 20 Jan: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan dilaporkan meninggal dunia kira-kira jam 8.10 malam ini.

Beberapa portal berita sejak petang tadi sedang mengikuti rapat perkembangan kesihatan Allahyarham selepas
ada laporan mendakwa beliau telah meninggal dunia petang tadi.

Mohamad Hidhir dilaporkan dimasukkan ke hospital itu pada minggu lepas bagi menjalani pembedahan membersihkan arteri yang tersumbat pada 13 Jan lalu.

Beliau pada mulanya ke hospital itu untuk mendapat rawatan mengenai ketidakselesaan perutnya sejak kembali dari Taiwan pada 10 Jan
uari lepas, dan ujian mendapati arterinya tersumbat.

Ekoran itu, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dijangka bermesyuarat bagi menentukan satu lagi Pilihan Raya Kecil dalam masa terdekat.

Pada Pilihan Raya Umum ke-12 Mac 2008, Mohamad Hidhir yang mewakili BN menewaskan calon PAS, Mejar (B) Jasme Tompang dengan Majoriti 2,154 undi.

Mohamad Hidhir mendapat 4,981 manakala Jasme Tompang mendapat 2,827.
----------------

Sehingga kini, hanya Perlis, Pahang dan Wilayah Persekutuan yang belum berlaku Pilihanraya Kecil. Sementara SPR masih belum mengumumkan PRK di Kota Siputeh, Kedah yang telah lama kosong... Dalam penantian, DUN Pelabuhan Klang (kembar Kota Siputeh) yang diumumkan kosong oleh Speaker DUN dua hari lalu.

No comments: